И откакто Кирил Петков стана премиер, сладкарницата на съпругата му Линда работи

...
И откакто Кирил Петков стана премиер, сладкарницата на съпругата му Линда работи
Коментари Харесай

Премиершата продава торти скъпо, харчат с екато топъл хляб

И откакто Кирил Петков стана министър председател, сладкарницата на брачната половинка му Линда работи на цялостни обороти. Въпреки че към този момент е с изменен статут и е нещо като първа дама на страната, Линда не е трансформирала метода си на живот и още продължава да върви на работа всяка заран. Нещо повече – запретва ръкави и персонално майстори сладкиши, написа " Уикенд ".

 

Въпреки високите цени на тортите, госпожата не смогва от клиенти и дори си е взела помощница. Доскоро канадката сама въртеше безглутенови сладкиши в заведението, че дори чистеше, шеташе и подреждаше, само че към този момент си има асистентка.

Премиершата е икономист по обучение, само че голяматa й пристрастеност е сладкарството. Щом брачният партньор й влезе в огромната политика, тя се постара да остане надалеч от светлините на прожекторите, въпреки че предходната година се окъпа със популярност в готварското риалити шоу " Мастършеф ". Тогава съумя да шашне журито с безглутеновата версия на известната торта " Гараш ".

Родената в Канада кулинарка меси вкусотиите си тъкмо пред витрината на своята сладкарница. Така хората могат да видят целия развой по приготвянето.

Както към този момент споменахме, цените в заведението надалеч не са  национални – капучиното е 3,50, а сладкишите вървят по 6-7 лв. на парче. Една торта пък излиза към 140 лв.. Клиентите са склонни да заплащат по-скъпо, тъй като продуктите са без глутен и са подобаващи за хора с алергии.

Когато Кирил Петков стана министър-председател, бизнесът на Линда потръгна още повече и искащите да опитат творенията й се умножиха. Заради нараствания размер на работа премиершата няма време да посети фризьора си и да боядиса кичурите си, та корените й към този момент са побелели.

Докато е във вихъра на сладкарството, Линда носи косата си повърхностно прибрана в плитка. Лицето й не е намазано с грим, а от време на време част от него не се и вижда, защото госпожата постоянно покрива лицето и носа си с маска. Влезе ли клиент в заведението, собственичката наложително поставя парче плат върху физиономията си, написа още изданието.

Мадам Петкова е споделяла, че се насочила към здравословното готвене поради дребната си щерка, която страда от диабет и съблюдава специфична диета. Освен това всички в фамилията имат глутенова нетърпимост, по тази причина този алерген изцяло липсва в тортите на чаровната русокоска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР